Rólunk

Share/Save

Fogászatunk családi vállalkozás, ahol én  - dr. Heincz Miklós - fogszakorvosként dolgozom, a feleségem - dr. Heinczné dr Pomázi Ivett - pedig ellátja a fogászati asszisztensi tennivalókat.

1995 ben végeztem a Debreceni Orvostudományi Egyetem Fogorvosi szakán. A szakvizsga megszerzéséhez szükséges gyakorlatot Miskolc legnagyobb fogászati magánklinikáján, a Dentalsoft Kft-nél szereztem meg. A fog- és szájbetegségek szakvizsga megszerzése után fogszakorvosként másfél évet a Miskolci Semmelweis Kórház Iskolafogászatán dolgoztam, majd megalapítottam a Heincz-Dental Bt-t, mely keretein belül egyrészt magánrendelést folytattam, másrészt elláttam Miskolc egyik tb-s gyermekkörzetét. 2009-ben kezdtem el dolgozni a Dentalcoop Dc Kft szentgotthárdi a rendelőjében, ahol gyakorlatot szereztem mind a német nyelvben, mind az implantációs pótlások elkészítésében.  2010-ben elköltöztünk Miskolcról Zsirára, és megalapítottam a Sonnendent Kft-t, melynek zsirai rendelőjében azóta is dolgozom, s melynek honlapján olvashatóak ezen sorok.

A rendelőnk egy családias hangulatú fogászat, ahol barátságosan, a kórházi - klinikai légkört és formaságokat elkerülve igyekszünk a betegeink számára megnyugtató környezetet teremteni. Ez a hangulat segít elfeledtetni a vendégekkel a hely jellegét, és oldottan, félelemtől mentesen tudjuk a szükséges kezeléseket elvégezni. Sokan mondták már, hogy azért is szeretnek hozzánk járni, mert egyáltalán nincs olyan érzésük, mintha orvoshoz mennének.

Ennek a hangulatnak a kialakításában - kialakulásában biztosan nagy szerepe volt annak, hogy előző lakóhelyünkön - Miskolcon - tíz évig a magánpraxis mellett egy gyermekkörzetet láttam el. A  gyermekekek félelmének legyőzése, bizalmának megszerzése pedig jó iskola volt. Olyan alap, melyre biztosan fel lehetett építeni a félelmmel küzdő, szorongó felnőtt betegek eredményes kezeléséhez szükséges készségeket is.

Fogászatunkon nagy hangsúlyt fektetünk a fogak megőrzésére, hiszen a foghiányok gyarapodása egyre nehezebb, egyre költségesebb és egyre kellemetlenebb beavatkozásokat, valamint kényelmetlenebb pótlásokat tesz szükségessé.

Nagyon fontosnak tartjuk a fájdalommentességet is. Nem okozunk nagyobb kellemetlenséget senkinek sem, mint amit elviselni hasonló helyzetben magunk is szeretnénk. Szerencsére a fogászati beavatkozások nagy része jól érzésteleníthető, és az esetek ntöbbségében az érzéstelenítés folyamata is szinte teljesen fájdalommentesen megoldható.

Meggyőződésem, hogy a páciensek megelégedettségének alapja a teljes körű tájékoztatáson nyugvó mindenben átgondolt döntéshozatal, és az ennek alpján tervezett és megvalósított kezelési folyamat. 

Mindig felmérjük a páciens igényeit, és ennek, valamint a pénzügyi lehetőségeknek a figyelembevételével alkítunk ki közösen egy kezelési tervet. Minden esetet sokféleképpen meg lehet oldani, s bár mindenki olcsón, gyorsan kiváló munkát szeretne , ez az esetek nagy részében csak kompromisszumok révén valósítható meg. 

Egy gyakori példán keresztül megvilágítva: a hátsó (őrlő) fogak pótlására a kapcsos fogsortól a patentos fogsoron, és a lengőtagos hídon át az implantációig sokféle megoldás létezik.

  • A kapcsos fogsor az olcsó, s bár kiválóan meg lehet csinálni, igazán komfortos viselet sose lesz belőle. Sem esztétikailag, sem érzésben, sem életminőségben.
  • Az implantáció egy kiváló megoldás az ilyen probléma megoldására, viszont a legdrágább a négyből, és a leghosszabb ideig készül, hiszen az implantátum gyógyulására sokszor fél évet is várni kell, és ha még csontpótlásra is szükség van, a teljes procedúra akár egy évet is igénybe vehet.
  • A "patentos" fogsor elnevezés sok finommechanikai rögzítőelemet takarhat (melyek egy része nem is patent). Az ár közepes, két hét alatt el is készül, a teljes rágózóna pótolható vele, de hát kivehető...
  • A végpillér nélküli híd általában csak egy pótfog hátra "nyújtását" teszi lehetővé, amivel sok esetben egy kedvező esztétikai eredmény és egy korlátozott, de sokszor kielégítő rágóképesség jár együtt. De nem kell kivenni, és egy hét alatt készen van.

A fontossági sorrendet meghatározni és a döntést meghozni a pácienseknek maguknak kell.

Feleségemmel együtt nagyon nagy hangsúlyt fektetünk a megelőzésre és a rendszeres ellenőrzésekre.  Ezek a kontrollvizsgálatok és megelőzési tanácsadások a rendelőnkben mindig is ingyenesek voltak és azok is maradnak.  Így  biztatunk mindenkit arra, hogy időben kérdezzen inkább, minthogy késve, csak már a baj megtörténte után forduljon orvoshoz.

Sajnos tény, hogy a lakosság túlnyomó része nem tud helyesen! fogat mosni, nem ismeri a szükséges eszközök választékát sem, ahogyan a helyes fogtisztítási technikákat sem. Sajnos ezekhez az információkhoz sem az iskolarendszerben, sem a médiában nem igazán jutnak hozzá az emberek, de a családi szokások, gyakorlat is ritkán egyezik a helyes úttal, valamint az egézségügyi ellátórendszerben sem könnyű ezekről a kérdésekről alapos tájékoztatást szerezni.

A helyes szájhigiéné iránt érdeklődőknek elmagyarázzuk és betanítjuk rendelői fogmosási gyakorlattal a megfelelő technikát, elmagyarázzuk a fogköztisztítás jelentőségét, és figyelemmel kisérjük az elért eredményt - vagyis időszakos kontrollokkal ellenőrizzük a lepedék eltávolítás sikerességét. Mindez ingyenes, és ezen kívül sok - egyébként fogorvosi ellátásra költendő - pénzt lehet ezúton megspórolni.

A rendelőkben elvégzett munkák minőségéről betegeink saját maguk is meggyőződhetnek: speciális minőség-garancia menüpontunkkban részletesen ismertetjük azon kritériumokat, melyeket pácienseink maguk is ellenőrizhetnek a rendelői munkák folyamán, s melyek garantálják az elvégzett munka pontosságát.

A fogtechnikai munkákat Steiner András soproni fogtechnikus mester laborjában készíttetjük, akivel a szentgotthárdi Dentalcoop -ban készített pótlások kapcsán is régi, jól bejáratott munkakapcsolatot ápolunk.