Szájhigiéné

Share/Save

 

A professzionális szájhigéné a fogakon kialakult felrakódások (plakk, fogkő, külső elszíneződések) eltávolítását jelenti.
 
Először a fogkövet távolítjuk el ultrahangos fogkőleszedő készülékkel, és kézi fogkőleszedő eszközökkel, szükség esetén homokfúvással eltávolítjuk az elszíneződéseket,  majd utána polírozzuk a fogfelszineket.
 
A fogkő elmeszesedő lepedék,  mely a nyál Ca tartalmától keményedik meg. Alapos  otthoni plakkeltávolításal a fogkőképződés megelőzhető, illetve a mennyiség csökkenthető.
 
Kizárólag a fogmosás nem elegendő, szükség van a fogközök alapos tisztítására is, valamint a fogmosást ki kell terjeszteni az íny széli területek, és az íny alatti területek megtisztítására is.
 
Mi az Oral-B Braun által kifejlesztett elektromos fogkefét ajánljuk Önöknek (Anélkül, hogy a gyártótól bármilyen támogatásban részesülnénk). A legegyszerűbb akkumulátoros verzió (kb 5000 Ft) is nagyságrendekkel alaposabb tisztítást tesz lehetővé, mint egy kézi fogkefe, ráadásul a használata nagyon egyszerű, és átlagos  ill. annál rosszabb kézügyességű emberek is közel tökéletes fogmosásra képesek használatával. A kézi fogkefe megfelelő használata nagy odafigyelést és elég precíz fogkefe vezetést igényel, amelyet még a szakértők is csak nehezen tudnak helyesen kivitelezni.